Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά από 09:00 έως 17:00 για όλο το λεκανοπέδιο Αττικής. • Συνεργαζόμαστε με 24ώρο κέντρο λήψεως σημάτων από 10,25 € τον μήνα. •Είμαστε Αδειοδοτημένη Επιχείρηση από την Ελληνική Αστυνομία. • Τοποθετούμε μόνο αξιόπιστα και επώνυμα συστήματα συναγερμού.

Κεραία TV

 

Οι κεραίες επίγειας λήψης UHF (για λήψη από τα κανάλια: 21-69) χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες:

Ikusi

Triax

 

Ikusi

1ikusi images  ikusi images ikusi untitled     ikusi untitled5  

 

Η ψηφιακή τηλεόραση δεν είναι κάτι καινούργιο. Έχει εφαρμοστεί στη δορυφορική μετάδοση εδώ και πολλά χρόνια. Όσοι αναγνώστες του sat.gr έχουν δορυφορικά συστήματα λήψης πρέπει να γνωρίζουν ότι η εικόνα που λαμβάνουν είναι από ψηφιακή αποδιαμόρφωση. Το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι ιδιοκτήτες δορυφορικών συστημάτων βρήκαν την ψηφιακή δορυφορική τηλεόραση ήδη εφαρμοσμένη και το δέχθηκαν ως γεγονός χωρίς να το εξετάσουν παραπάνω. Στην επίγεια τηλεόραση ζούμε την αλλαγή αυτή τη στιγμή (κάτι βέβαια κάτι που θα διαρκέσει πολλά χρόνια), με αποτέλεσμα να μην είναι και τόσο εύκολο για τον τηλεθεατή να καταλάβει για ποιο λόγο πρέπει να διαθέσει επιπλέον χρήματα για την αγορά του ανάλογου δέκτη, όπως επίσης γιατί η τελευταίας τεχνολογίας επίπεδη τηλεόραση για την οποία διέθεσε μόλις πριν κάτι μέρες ένα αξιοσέβαστο ποσό δεν διαθέτει ενσωματωμένο δέκτη ψηφιακής λήψης. Όλα αυτά είναι απορίες που δικαιολογημένα έχει ο τηλεθεατής σήμερα και πρέπει να τις αναλύσουμε, αν θέλουμε να τον βοηθήσουμε να καταλάβει κάποια πράγματα.

 

Ποιότητα εικόνας. Είναι ίσως η βασικότερη αλλαγή στα μάτια του τηλεθεατή από τη μετάβαση στην ψηφιακή λήψη. Ιδιαίτερα στο νησιωτικό σύμπλεγμα της Ελλάδας η διαφορά θα είναι τεράστια, αν τα τηλεοπτικά προγράμματα αρχίσουν το ένα μετά το άλλο να μεταδίδουν το πρόγραμμά τους ψηφιακά. Η θάλασσα, δυστυχώς, προκαλεί πολλά προβλήματα στη λήψη των σημάτων από τους κατοίκους των περιοχών αυτών. Η εικόνα δεν έχει ποτέ σταθερή ποιότητα μέσα στη μέρα και πολλές φορές δεν είναι καν προς παρακολούθηση. Τα πλοία θα έχουν την τιμητική τους, αφού στην ψηφιακή τηλεόραση θα είναι πλέον εφικτή η λήψη τέλειας εικόνας σε όλο το ταξίδι τους στο Αιγαίο.

Ευκολότερη λήψη. Ενώ στην αναλογική τηλεόραση απαιτείται συνήθωςjagiήpanelκεραία λήψης, στην ψηφιακή είναι αρκετή μία μικρήomni(κυκλικής λήψης). Στις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις δεν χρειάζεται να γίνει απολύτως καμία αλλαγή για τη λήψη της ψηφιακής τηλεόρασης. Μετά τη μετάβαση από την αναλογική στην ψηφιακή, τα πράγματα θα είναι για όλους πιο εύκολα στο θέμα της λήψης.

Χαμηλότερου κόστους και μεγέθους δέκτες. Αυτό είναι κάτι που το έζησαν αυτοί που διέθεταν δέκτες αναλογικής λήψης από δορυφόρο και βλέπουν τώρα τη διαφορά στο μέγεθος των δεκτών σε σχέση με την εποχή εκείνη. Ένας ψηφιακός δέκτης επίγειας τηλεόρασης χωράει πλέον σε ένα κουτάκι μεγέθους αναπτήρα (μιλάμε βέβαια για τη μορφήUSBstickγια ηλεκτρονικό υπολογιστή). Στη Γερμανία, όπου βρεθήκαμε κάποια στελέχη του περιοδικού για την έκθεσηANGA, είδαμε δέκτηfreetoairεπίγειας ψηφιακής τηλεόρασης που πωλούνταν σταMediaMarktστην τιμή των 38 ευρώ. Δεν θα αργήσουν να πέσουν και εδώ οι τιμές.

Μετρήσεις ποιότητας λήψης από τον δέκτη του τηλεθεατή. Αυτό είναι κάτι που βοηθά πολύ τον χρήστη στη ρύθμιση της κεραίας λήψης. Κάθε ψηφιακός δέκτης έχει εμφανή μέτρηση του επιπέδου λήψης, καθώς και της ποιότητας λήψης . Στην αναλογική τηλεόραση δεν υπήρχε κάτι αντίστοιχο παρά μόνο η εικόνα από μόνη της λειτουργούσε κάποιες στιγμές ως αναφορά ποιότητας λήψης.

Επιπλέον ψηφιακές υπηρεσίες στη διάθεση του τηλεθεατή. Βασική υπηρεσία είναι ο ηλεκτρονικός οδηγός προγράμματος (EPG). Ο τηλεθεατής γνωρίζει πλέον τι παρακολουθεί, αλλά και τι θα ακολουθήσει μετά, κατά τη διάρκεια της ημέρας στο πρόγραμμα του τηλεοπτικού σταθμού. Η ΕΡΤ ακόμα δεν έχει εφαρμόσει τοEPGστο δίκτυό της, αλλά είναι θέμα ημερών.

 

 

Triax

 

Κεραία TV ψηφιακήςλήψης ( DVB-T )

 

 antenas

Οι κεραίες uhf  της Triax, κατασκευάζονται με την μέγιστη ακρίβεια προκειμένου να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή απολαβή.

Η  κατασκευή τους γίνεται σύμφωνα με τα πρότυπα  DS/EN 50083-1 και υπόκεινται σε λεπτομερείς ελέγχους, εξασφαλίζοντας έτσι την ενισχυμένη ανθεκτικότητά τους στην όξινη βροχή και στην ομίχλη θαλάσσης.

 • Κεραία UHF υψηλής απόδοσης
 • Σταθερή και ανθεκτική κατασκευή
 • Ειδικά σχεδιασμένη για ψηφιακή λήψη
 • Εύκολη και γρήγορη εγκατάσταση

 

 

 

 

 

 

 

 

Τελευταία νέα

 • RFT ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΙ
  RFT ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΙ

   LCD πληκτρολόγιο με Ελληνικούς χαρακτήρες
   Μεγάλη μπλε LCD οθόνη 2 γραμμών 16
  χαρακτήρων η καθεμία
   Συμβατό με τους πίνακες C612 & C816
   Διαθέτει 2 ζώνες πληκτρολογίου
   Ένδειξη υπολειπόμενου χρόνου εισόδου – εξόδου
   Ονομασία ζωνών από πληκτρολόγιο ή Η/Υ
   Διατίθεται σε χρώμα γκρι (G),μαύρο (Β),Ασημί (S), Λευκό (W) 

   Πληρες ελληνικο μενου.

  ΠΙΝΑΚΕΣ 6-12 ΖΩΝΩΝ ΚΑΙ 8-16 ΖΩΝΩΝ. 

   

αριθμός άδειας- Netron SSC